اظهارنامه مالیاتی

کارنامه مالی یک سال کاری شرکت یا شخص که جهت محاسبه مالیات به سازمان امور مالیاتی ارایه می گردد را اظهارنامه مالیاتی می نامند
محاسبه مالیات در ایران

در ایران مالیات به دو صورت خوداظهاری و یا علی الرأس محاسبه می گردد. در روش خوداظهاری شخص حقیقی یا حقوقی خود اعلام می نمایند که چه مقدار درآمد داشته و چه مقدار باید مالیات پرداخت نماید بی آنکه ممیزین و کارشناسانسازمان امور مالیاتی در محاسبه و دریافت مالیات، دخالت قابل توجهی داشته باشند. برای این منظور اظهارنامه ای تکمیل کرده که شامل کل درآمدها و کل هزینه و استهلاک و حقوق کارمندان و …می باشد و پس از کسر معافیت مالیاتی ، مبلغ مالیات سالیانه نیز محاسبه می گردد . کارشناسان سازمان امور مالیاتی نیز به شرط صحت مطالب و کامل بودن مدارک و عدم تخلف از قوانین ثبت دفاتر و اظهارنامه و ... آن را مورد پذیرش قرارداده و با توجه به آن مالیات محاسبه شده را دریافت می نماید . در صورت عدم پذیرش اظهارنامه مالیاتی و یا عدم ارایه آن به سازمان امور مالیاتی ، ممیز مربوطه به صورت علی الرأس مالیات را محاسبه نموده و به مودی اعلام می نماید و نظر ممیز و کارشناس سازمان امور مالیاتی ملاک پرداخت مالیات می باشد .
اظهارنامه مالیاتی در ایران
فرم اظهارنامه مالیاتی در ایران شامل ۲۶ جدول میباشد:
جدول ١: پرداخت های مربوط به این اظهارنامه
جدول ٢: اطلاعات مجوزهای تأسیس و بهره برداری
جدول ٣: اسامی اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل
جدول ۴: فهرست دفاتر رسمی ثبت شده
جدول ۵: جزییات پذیرش بورس سهام
جدول ۶:درآمدهایی که مالیات آنها قبلاً" به صورت مقطوع پرداخت شده است
جدول ٧: درآمدهای معاف
جدول ٨: استهلاک زیان سنواتی
جدول ٩: معافیت ها و بخشودگی های مالیاتی
جدول ١٠ : توسعه، نوسازی و بازسازی واحدهای صنعتی و معدنی (ماده ١٣٨ ق.م.م.)
جدول ١١ : معافیت ها و بخشودگی های درآمد حاصل از فعالیت های خارج از کشور (کسر از مالیات مقرر) تبصره ماده ١٨٠ ق.م.م.
جدول ١٢ : فعالیت های حاصل از توافقنامه های مالیاتی موضوع ماده ١۶٨ ق.م.م.
جدول ١٣ : ثبت کمک های مالی پرداختی
جدول ١۴ : ترازنامه
جدول ١۵ : صورت سود و زیان
جدول ١۶ : گردش حساب سود (زیان) انباشته
جدول ١٧ : موجودی مواد و کالا
جدول ١٨ : سرمایه
جدول ١٩ : انواع محصولات اصلی به ترتیب بیشترین فروش
جدول ٢٠ :بهای تمام شده کالای فروش رفته
جدول ٢١ : بهای تمام شده کار انجام شده پیمانکاری/ خدمات
جدول ٢٢ : تعداد کارکنان
جدول ٢٣ : درآمد ناخالص پیمانکاری/ ارائه خدمت
جدول ٢۴ : فهرست صادرات و مابازاء دریافتی
جدول ٢۵ : اطلاعات مالک/ مالکین
جدول ٢۶ : اطلاعات سرمایه گذاری خارجی
اشخاص حقیقی و حقوقی ایی که میبایست نسبت به تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی اقدام نمایند
طبق ماده۱ قانون مالیات های مستقیم اشخاص زیر ملزم به تکمیل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات میباشند:
ﻣﺎﺩﻩ ۱– ﺍﺷﺨﺎﺹ ﺯیر ﻣﺸﻤﻮﻝ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻣﺎﻟیات می ﺑﺎﺷﻨﺪ:[۱]
۱– کلیه ﻣﺎلکین ﺍﻋﻢ ﺍﺯ ﺍﺷﺨﺎﺹ حقیقی یا حقوقی ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺍﻣﻮﺍﻝ یا ﺍﻣﻼک ﺧﻮﺩ ﻭﺍﻗﻊ ﺩﺭ ایران ﻃﺒﻖ ﻣﻘﺮﺭﺍﺕ ﺑﺎﺏ ﺩﻭﻡ.
۲– ﻫﺮ ﺷﺨﺺ ﺣقیقی ﺍیرانی ﻣقیم ﺍیران ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ کلیه ﺩﺭﺁﻣﺪﻫﺎیی کﻪ ﺩﺭ ایران یا ﺧﺎﺭﺝ ﺍﺯ ﺍیران ﺗﺤﺼیل می نماید.
۳– ﻫﺮ ﺷﺨﺺ حقیقی ﺍیرانی ﻣقیم ﺧﺎﺭﺝ ﺍﺯ ﺍیران ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ کلیه ﺩﺭﺁﻣﺪﻫﺎیی کﻪ ﺩﺭ ایران تحصیل می کند.
۴– ﻫﺮ ﺷﺨﺺ ﺣﻘﻮقی ﺍیرانی ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ کلیه ﺩﺭﺁﻣﺪﻫﺎیی کﻪ ﺩﺭ ﺍیران یا ﺧﺎﺭﺝ ﺍﺯ ﺍیران ﺗحصیل می نماید.
۵– ﻫﺮ ﺷﺨﺺ غیر ایرانی ( ﺍﻋﻢ ﺍﺯ ﺣقیقی یا حقوقی) ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺩﺭﺁﻣﺪﻫﺎیی کﻪ ﺩﺭ ﺍیران ﺗحصیل می کﻨﺪ ﻭ ﻫﻤﭽﻨین ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺩﺭﺁﻣﺪﻫﺎیی کﻪ ﺑﺎﺑﺖ ﻭﺍﮔﺬﺍﺭی ﺍﻣتیازات یا سایر ﺣﻘﻮﻕ ﺧﻮﺩ ﻭ یا ﺩﺍﺩﻥ ﺗﻌلیمات ﻭ کﻤک ﻫﺎی ﻓنی ﻭ یا ﻭﺍﮔﺬﺍﺭی ﻓیلم ﻫﺎی سینمایی ( کﻪ ﺑﻪﻋﻨﻮﺍﻥ ﺑﻬﺎی ﺣﻖ ﻧﻤﺎیش یا ﻫﺮ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺩیﮕﺮ ﻋﺎید ﺁﻥ ﻫﺎ می ﮔﺮﺩﺩ) ﺍﺯ ﺍیران ﺗﺤﺼیل می کﻨﺪ.
ﻣﺎﺩﻩ ۲– ﺍﺷﺨﺎﺹ ﺯیر ﻣﺸﻤﻮﻝ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻣﺎﻟیات ﻫﺎی ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺍین ﻗﺎﻧﻮﻥ نیستند:
۱– ﻭﺯﺍﺭﺗﺨﺎﻧﻪ ﻫﺎ ﻭ ﻣﺆﺳﺴﺎﺕ ﺩﻭﻟتی
۲– ﺩﺳﺘﮕﺎﻩ ﻫﺎیی کﻪ ﺑﻮﺩﺟﻪ ﺁﻥ ﻫﺎ ﺑﻪ ﻭسیله ﺩﻭﻟﺖ ﺗﺄمین می ﺷﻮﺩ.
۳– ﺷﻬﺮﺩﺍﺭی ﻫﺎ
ﺗﺒﺼﺮﻩ ۱– ﺷﺮکت ﻫﺎیی که ﺗﻤﺎﻡ یا ﻗﺴﻤتی ﺍﺯ ﺳﺮﻣﺎیه ﺁﻥ ﻫﺎ ﻣﺘﻌﻠﻖ ﺑﻪ ﺍﺷﺨﺎﺹ ﻭﻣﺆﺳﺴﻪ ﻫﺎی ﻣﺬکﻮﺭ ﺩﺭ ﺑﻨﺪﻫﺎی ﻓﻮﻕ ﺑﺎﺷﺪ، ﺳﻬﻢ ﺩﺭﺁﻣﺪ یا ﺳﻮﺩ ﺁﻥ ﻫﺎ ﻣﺸﻤﻮﻝ حکم ﺍین ﻣﺎﺩﻩ ﻧﺨﻮﺍﻫﺪ ﺑﻮﺩ. ﺣکﻢ ﺍین ﺗﺒﺼﺮﻩ ﻣﺎﻧﻊ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺷﺮکت ﻫﺎی ﻣﺰﺑﻮﺭ ﺍﺯ ﻓﻌﺎلیتﻫﺎی ﻣﻘﺮﺭ ﺩﺭ ﺍین ﻗﺎﻧﻮﻥ ﺣﺴﺐ ﻣﻮﺭﺩ، نیست.
ﺗﺒﺼﺮﻩ ۲– ﺩﺭﺁﻣﺪﻫﺎی ﺣﺎﺻﻞ ﺍﺯ ﻓﻌﺎلیت ﻫﺎی ﺍﻗﺘﺼﺎﺩی ﺍﺯ ﻗبیل ﻓﻌﺎلیت ﻫﺎی ﺻﻨﻌتی، ﻣﻌﺪنی، ﺗﺠﺎﺭی، ﺧﺪﻣﺎتی ﻭﺳﺎیر ﻓﻌﺎلیت ﻫﺎی ﺗﻮلیدی ﺑﺮﺍی ﺍﺷﺨﺎﺹ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺍین ﻣﺎﺩﻩ، کﻪ ﺑﻪ ﻧﺤﻮی غیر ﺍﺯ ﻃریق ﺷﺮکﺖ نیز ﺗﺤصیل ﻣی ﺷﻮﺩ، ﺩﺭ ﻫﺮ ﻣﻮﺭﺩ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﺟﺪﺍﮔﺎﻧﻪ ﺑﻪ ﻧﺮﺥ ﻣﺬکﻮﺭ ﺩﺭ ﻣﺎﺩﻩ (۱۰۵) ﺍین ﻗﺎﻧﻮﻥ ﻣﺸﻤﻮﻝ ﻣﺎلیاﺕ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﻮﺩ.ﻣﺴﺌﻮﻻﻥ ﺍﺩﺍﺭﻩ ﺍﻣﻮﺭ ﺩﺭ ﺍین ﮔﻮﻧﻪ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺳﻬﻢ ﻓﻌﺎلیت ﻣﺬکﻮﺭ ﻣکﻠﻒ ﺑﻪ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺩﺍﺩﻥ ﺗکﺎلیف ﻣﺰﺑﻮﺭ ﻃﺒﻖ ﻣﻘﺮﺭﺍﺕ ﺍین ﻗﺎﻧﻮﻥ ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﺑﻮﺩ. ﺩﺭ غیر ﺍین ﺻﻮﺭﺕ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻣﺎلیاﺕ ﻣﺘﻌﻠﻖ ﺑﺎ ﻣﺆﺩی ﻣﺴﺌﻮلیت ﺗﻀﺎﻣنی ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﺩﺍﺷﺖ.
ﺗﺒﺼﺮﻩ ۳– ﻣﻌﺎفیت های ﻣﺎلیاتی ﺍین ﻣﺎﺩﻩ ﺑﺮﺍی ﻣﻮﺍﺭﺩی کﻪ ﺍﺯ ﻃﺮﻑ ﺣﻀﺮﺕ ﺍﻣﺎﻡ ﺧمینی (ﺭﻩ) یا ﻣﻘﺎﻡ ﻣﻌﻈﻢ ﺭﻫﺒﺮی ﺩﺍﺭﺍی ﻣﺠﻮﺯ می ﺑﺎﺷند ﺑﺮﺍﺳﺎﺱ ﻧﻈﺮ ﻣﻘﺎﻡ ﻣﻌﻈﻢ ﺭﻫﺒﺮی ﺍﺳﺖ.

نظر خود را اضافه نمایید

ارسال نظر به عنوان مهمان

0
نظر شما بعد از تایید مدیریت در سایت منتشر خواهد شد
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد.

اقدامات پس از ثبت شرکت

اخذ دفاتر پلمب
هر موسسه و هر شركت و هر سازمانی كه مشمول قوانین مالیات باشد بایستی از سازمان امور مالیاتی دفاتر قانونی خود را جهت تحریر كلیه فعالیت های مالی خود تحویل بگیرد .این دفاتر كه به دفاتر قانونی معروف هستند , كلیه شركتها با توجه به دستور العمل ها و آئین نامه تحریر دفاتر قانونی كلیه عملیات مالی خود را بایستی به ترتیب وقوع به صورت خوانا و بدون خط خوردگی و تراشیده شدن و لاك گیری در این دفاتر بنویسند و در انتهای سال مالی و زمانی كه می خواهند اظهار نامه مالیاتی را تحویل دهند دفاتر پلمپ شده ای را هم كه نوشته
اخذ روزنامه رسمی
برخلاف برخی تصورات رایج، شاید دانستن ابن نکته برای شما جالب باشد که روزنامه رسمی نام یک روزنامه خاص با کارکرد خاص است و به هر روزنامه‌ای که قانونی چاپ و پخش شده، روزنامه رسمی گفته نمی‌شود. روزنامه رسمی که بر اساس یک ماده واحده قانونی تشکیل شده است، خود یک شرکت سهامی خاص است و ارگانی ست زیرمجموعه قوه قضاییه و وابسته به آن. کار عمده روزنامه رسمی عبارت است از انتشار قوانین و مقررات رسمی کشور، برخی آگهی‌های مربوط به شرکت‌ها و همچنین ثبت اختراعات، طرح‌های صنعتی و علامت‌های تجاری.
تشکیل پرونده مالیاتی
هرشرکت پس از تأسیس و پس از تعیین حوزه مالیاتی، باید تشکیل پرونده دارایی دهد. طبق قانون شرکت تا 2 ماه پس از تأسیس شرکت مکلف به تشکیل پرونده دارایی و پرداخت مالیات سرمایه ابتدایی می باشد و در واقع تشکیل پرونده دارایی به معنای آن است که شرکت به اداره مالیات اعلام نماید که چنین شرکتی تأسیس شده و طبق قانون دو در هزار سرمایه ابتدایی شرکت را پرداخت نماید در غیر اینصورت مشمول جریمه مالیاتی شده و به میزان دو برابر مالیات ابتدایی یعنی چهار در هزار جریمه می شوند.
طراحی لوگو و ست اداری
ست اداری یا اوراق اداری یکی از ملزومات شرکت ها و سازمان های مختلف است که معمولاً با توجه به مصرف در طول سال چند بار آن را سفارش می دهند. کارشناسان ما با بررسی این نیاز، پکیج های مختلفی از ست اداری را برای شما جمع آورده اند تا بدون دردسر این نیاز را برطرف نمایید.طراحی ست اداری گروه ما جزو تخصصی ترین مرکز طراحی اوراق اداری است ، ما مفتخریم که به رکورد بیش از 200 مشتری در زمینه طراحی و چاپ با میزان رضایتمندی بالا در سراسر ایران دست یافته ایم..طراحی ست اداری با در نظر گرفتن مجموعه های مختلف
طراحی وب سایت
تاثیر سایت در اطلاع رسانی: داشتن یک سایت مانند داشتن یک کاتالوگ است اما با مزایای فراوان دیگر. یک کاتالوگ می تواند شامل تصاویر و متون باشد اما یک سایت میتواند از تصاویر، متون، فیلم و صوت و یا انیمیشن نیز بهره بگیرد بنابر این امکان اطلاع رسانی جامع با محتوایی جذاب تر را می دهد. برای طراحی، چاپ و انتشار هر نسخه از کاتالوگ نیاز به هزینه است اما برای طراحی یک سایت داینامیک فقط کافیست هزینه ای اولیه برای طراحی و نگهداری آن پرداخت شود و بعد از آن شما می توانید بینهایت صفحه ایجاد کنید که  هزاران و یا

 مراحل ثبت برند

 

Top